Kalbinin delik olduğunu 55 yaşında öğrendi
11 Ocak 2019

Kalbinin delik olduğunu 55 yaşında öğrendi

***Kalbinde doğuştan 2,5 cm’lik delik bulunan Bayram Karakülah, kalbinin delik olduğunu 55 yaşında öğrendi.

***Kalpte bulunan delik, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi anjiyografi ünitesinde, açık kalp ameliyatı olmadan anjiyo yöntemi ile kapatıldı.

Yorgunluk ve nefes darlığı şikayeti ile Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Bayram Karakülah’ın (55), yapılan tetkiklerde kalbinde doğuştan 2,5 cm’lik delik bulunduğu bu nedenle temiz kan ile kirli kanın karıştığı fark edildi.

Hastanenin, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi konseyince değerlendirilen hastaya, kasıktan girilerek anjiyografi benzeri bir yöntemle müdahale etme kararı alındı.

YARIM SAATTE DELİK KAPATILDI

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjiyografi ünitesine alınan Bayram Karakulah’a, kardiyoloji uzmanları tarafından, anjiyo personeli, anestezi personeli eşliğinde kasıktan girilerek anjiyo benzeri yöntemle müdahale yapıldı.

Kalpte bulunan  2.5 cm’lik delik, yarım saat gibi kısa bir sürede  başarı ile kapatıldı.

Yapılan delik kapatma işleminden sonra kontrol amaçlı birgün süre ile hastanede tutulan hasta, ertesi gün sağlıkla taburcu edildi.
EN ÇOK TERCİH EDİLEN YÖNTEM

Kalpte bulunan deliği yarım saat gibi kısa bir sürede, ameliyata gerek kalmaksızın kapatan Kardiyoloji Uzmanlarından Yrd. Doç. Dr. Sinan İnci; “Doğuştan kalpte bulunan delikler, önceden açık kalp ameliyatı yöntemi ile kapatılmaktaydı.  Gelişen modern tıbba bağlı olarak ülkemizde uzun zamandır uygulanan ve bizimde Aksaray’da uyguladığımız kasıktan anjiyo benzeri yapılan işlem, ameliyata alternatif olarak yapılan önemli bir tedavi yöntemidir.

Bu yöntemle yapılan işlemler sonrasında hastalar aynı gün ayağa kalkıyor ve birgün sonra taburcu ediliyor.  Kesi ve dikiş atılmaksızın, ameliyat izi olmadan hastanın kısa sürede iyileşerek günlük yaşantısına dönebilmesini sağlayan ve günümüzde en çok tercih edilen  anjiyo benzeri yöntemi Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarı ile uyguluyoruz” dedi.  

SADECE YORGUNDUM, BAŞKA BİR SIKINTI HİSSETMEDİM

Doğuştan gelen hastalığını hiç fark etmediğini, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Sinan İnci’nin dikkati sayesinde rahatsızlığının fark edildiğini ve yapılan işlem sonrasında sağlığına kavuştuğunu belirten Bayram Karakülah (55), “Sadece yorgunluk hissediyordum, başka bir sıkıntı hissetmedim.  Aksaray’da modern bir sağlık kuruluşunda tedavi olmak çok güzel bir duygu. Hastalığım sürecinde sevdiklerim hep yanımda yakınımda oldular. Aksaray’a böyle bir imkanı kazandıranlara, emeği geçenlere ve sağlığıma kavuşmama vesile olan doktorlara çok teşekkür ediyorum” dedi. 

AKSARAY HALKI BİZE GÜVENİYOR

ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzm. Yrd. Doç. Dr. Sinan İnçi, “Aksaray halkı kalp hastalıkları konusunda bize güveniyor” dedi.

Kalp hastalıkları sıklığının günümüzde giderek arttığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. İnci, “Polikliniklerimize ve anjiyografi bölümümüze her geçen gün başvuran hasta sayısı artmaktadır. Hastalarımıza her türlü hizmeti ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vermek adına, alanımızda ki en yeni tedavi yöntemlerini takip edip, hastanemizde uyguluyoruz ve uygulamayada devam edeceğiz.  Aksaraylı hemşerilerimizin kalp hastalıkları konusunda biz hekimlere olan güvenlerine ve ilgilerine teşekkür ediyoruz. Aksaray, bölgenin kalp merkezi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Bu süreçte desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen hastane yöneticilerine de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.