Psikiyatri Hasta ve Hasta Yakınlarına Yönelik Çalışmalarımız

1.Günaydın toplantıları,

2.Bireysel psiko terapiler,

3. Grup psikoterapileri,

4.İş/Uğraş hocası eşliğinde yapılan etkinlikler(takı tasarımı, ahşap boyama, örgü, resim, ebru, el sanatları, bez bebek yapımı v.b)

Psikiyatri2.jpg

(Yaptığımız etkinliklerden bir iki örnek resim)

5.Kitap okuma etkinliği

6.İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü 'nde antrenör eşliğinde sportif faaliyetler,

7.Sigara bırakma ,diş fırçalama, hijyen , öz bakım, beslenme ,sağlıklı yaşam konularında eğitim çalışmaları,

8.Hastalıkları hakkında bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları ,

9.Sosyal hayata adaptasyon çalışmaları(ekip çalışmaları ,dayanışma,piknik ve tarihi / kültürel mekanlara gezi )

10.Türkiye TRSM’lerinde bir ilk tiyatro çalışmaları ve gösterimleri.

11.Hasta yakınları için psikiyatrik hastalara yaklaşım ve başa çıkma konularını kapsayan el broşürü hazırlanıp dağıtımı yapılmaktadır.

12.Aksaray Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören psikiyatri hastalarına tiyatro terapisi uygulamaktayız.

Psikiyatri4.jpg

Psikiyatri5.jpg

(Tiyatro çalışmalarımızdan örnekler)

ADH Psikiyatri Uzmanı ve TRSM Tiyatro Topluluğu projesini Türkiye’de ve Dünya’da ilk defa uygulamaya koyan ve hastaların topluma kazandırılması için yoğun mesai sarf ederek, şizofren hastalarının özgüvenlerin geri gelmesini sağlayarak topluma aktif katılmalarını sağlayan Dr. Basri Köylü’yü başarılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Projenin uygulama konulması ile birlikte olumlu geri dönüşümler aldık. ADH TSRM olarak burada tedavi olan şizofren hastalarımız topluma kazandırılması için yeni projelerimiz var. Tamamı şizofren hastalarından oluşan “Bende varım” isimli oyunları ile çeşitli illerde ve Aksaray 'da Doktor Basri Köylü başkanlığında TSRM tiyatro gurubumuz oyunlarını sergilemektedir. Dünya’da ve Türkiye’de benzeri olmayan , Şizofren hastalarının tiyatro ile tedavi edilmesi ve topluma kazandırılması projesi, ülkemiz ve Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adına bir ilktir.

Hazırlayan :Kalite Birimi