MR’da fonksiyonel çekim sayısı arttı

3 Boyutlu MR dönemi başladı

MR’da fonksiyonel çekim sayısı arttı

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Görüntüleme merkezinde bulunan MR (Manyetik Rezonans) cihazına aplikasyon yöntemi ile programsal güncelleme yapıldı. Güncelleme ile birlikte yapılabilen fonksiyonel çekim sayı arttı.

Tümörün türü MR ile görülebilecek

Aksaray’da daha önce çekimi yapılamayan, Spektroskopi, Kardiyak, Prostat, Nörografi, Ürografi, Boss akım, Meme, Venografi, Myelografi, Beyin Perfizyon MR ve 3 Boyutlu ileri seviyede MR çekimleri yapılmaya başlandı.

Özellikle Spektroskopi MR anjiyo yöntemi ile vücutta bulunan tümörün iyi veya kötü huylu olup olmadığı kolayca tespit edilebilecek.

MR Nörografi yöntemi ile bel fıtığı kaynaklı olmayan ancak bacağa vuran ağrıların teşhisini sağlayan sinir görüntülemesi de yapılabilecek.

Her türlü MR çekimini yapabiliyoruz

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Bingöl,Görüntüleme Merkezimizde her türlü MR çekimlerini yapabiliyoruz. MR cihazımızın görüntü kalitesi 1 sınıf, cihaza aplikasyon yöntemi ile Aksaray’da daha önce çekimi yapılamayan Spektroskopi, Kardiyak, Prostat, Nörografi gibi ileri seviyede yeni çekim metotları yüklendi. Program güncellemesi sonrasında cihaz fonksiyonel özellik kazandı.  Artık 1.5 tesla gücündeki mevcut cihaz ile her türlü MR çekimini yapabiliyoruz. Aksaraylı hemşirelerimizin ileri seviyede MR çekimi için il dışına çıkmalarına gerek kalmamıştır” dedi.  .