Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde pandemi döneminde ara verilen bronkoskopi işlemleri tekrar başlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 06/10/2021

Bronkoskopi en basit tanımı ile trakea (soluk borusu) ve devamında her iki akciğere uzanan bronşların (hava yolları) kameralı bir cihaz yardımı ile görüntülenmesi işlemidir. Tanı ve tedavi amacıyla kullanılabilir. Özellikle akciğer kanseri, intertisyel akciğer hastalıkları, hemoptizi, tüberküloz, akciğer enfeksiyonları, yabancı cisim aspirasyonu, kronik öksürük durumlarında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıkça uygulanmaktadır.
bronkoskopi