AKSARAY EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ, 100'ÜN ÜZERİNDE BAŞARILI AÇIK KALP AMELİYATINI GERÇEKLEŞTİRDİ
15 Aralık 2023

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 100'ün üzerinde açık kalp ameliyatını Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinin özverili tüm çalışanlarıyla birlikte başarı ile gerçekleştirmiştir.
6 Kalp Kapağı, 3 Aort Diseksiyonu, 1 Miksoma, 1 Ventrikül Rüptürü, 1 Sol Atrial Tormbüs, 2 ASD ve 90 Bypass ameliyatı başarı ile gerçekleştirilmiş, hastalarımız sağlıkla taburcu edilmişlerdir.
Hastanemiz, açık kalp ameliyatlarının %20'sini acil olarak gerçekleştirmiş olup, Kalp Damar Kliniği 7/24 aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Bu süre zarfında Damar Cerrahisi alanında Varis, Aort Anevrizması, Periferik Arter Hastalıkları gibi birçok kritik müdahale de başarı ile tamamlanmıştır.
İl Sağlık Müdürümüz Dr.Abdullah Güleç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Onur Karaca ile birlikte Kalp Damar Cerrahisi Kliniğini ziyaret ederek ilgili birim ve sorumlularından birimlerdeki iş ve işleyişler hakkında bilgiler aldı.  Ziyaret sonrasında çalışanlar ile sohbet eden İl Sağlık Müdürümüz Dr. Abdullah GÜLEÇ özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileterek personelimize görevlerinde başarılar diledi.