KALP DAMAR HASTALIKLARINDA UZMANLAR TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İŞLEMLERLE AKSARAY EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÖNE ÇIKIYOR
06 Haziran 2023

1 Ocak – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanemizde kalp damar hastalıklarında toplam 280 cerrahi işlem gerçekleştirildi.

2023 yılı başından itibaren toplamda 64 hastaya açık kalp ameliyatı,  41 hastaya bacak  damar tıkanıklığı nedeni ile Periferik Anjio, 11 hastaya ise aort damar yırtılması veya genişlemesi nedeni ile  kapalı yöntemle yapılan EVAR / TEVAR operasyonları gerçekleştirilerek büyük başarı sağlandı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp damar hastalıklarıyla mücadelede başarılı ve yenilikçi bir yaklaşım sergiliyor. Hastane, kalp damar cerrahisi alanında gerçekleştirilen işlemlerle hastaların sağlığını ön planda tutuyor ve ileri teknolojileri kullanarak tedavi süreçlerini gerçekleştiriyor.

Hastanenin kalp damar cerrahisi birimi, deneyimli ve uzman bir ekip tarafından yönetiliyor. Bu uzmanlar, kalp damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde son teknoloji ekipmanlar ve ileri cerrahi yöntemlerle donatılmış bir ortamda çalışıyor. Kalp damar cerrahisi biriminde, kalp kapak hastalıkları, koroner arter bypass grefti (CABG) ameliyatları, anjiyoplasti ve stent yerleştirme, varis hastalıkları tedavisi, böbrek yetmezliği tedavisinde damar erişimi operasyonları gibi çeşitli işlemler gerçekleştiriliyor.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kalp damar hastalıklarının tedavisinde minimal invaziv cerrahi yöntemlere de öncelik veriyor. Bu yöntemler, daha küçük kesilerle yapılan işlemler sayesinde hastaların iyileşme sürelerini kısaltıyor ve ameliyat sonrası ağrıyı azaltıyor. Hibrit yaklaşım ile yapılan EVAR/TEVAR prosedürleri ile hastalar kısa sürede normal hayata dönmektedirler.

Hastanenin kalp damar cerrahisi birimi, sürekli olarak yeni gelişmeleri takip ederek tedavi yöntemlerini güncelliyor ve hastalar için en iyi sonuçları elde etmeyi hedefliyor. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, multidisipliner bir yaklaşımla çalışarak kardiyoloji, radyoloji, anesteziyoloji ve yoğun bakım gibi farklı alanlardaki uzmanların bir araya gelmesini sağlıyor. Bu sayede, kalp damar cerrahisi işlemleri daha kapsamlı bir bakış açısıyla gerçekleştiriliyor ve hastaların tedavi süreçleri takım çalışmasıyla destekleniyor.

Videoyu izlemek için tıklayın
👇️