AKSARAY EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GÖZ HASTALIKLARI BÖLÜMÜ, BÖLGE HALKINA MODERN TANI VE TEDAVİ SEÇENEKLERİNDE ÖNE ÇIKIYOR
12 Haziran 2023

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, son yıllarda yaptığı başarılı ameliyatlarla göz sağlığı alanında önemli bir merkez haline gelmiştir. İleri teknolojiye sahip donanımlı bir ekiple çalışan poliklinik, birçok farklı göz hastalığına yönelik tedavi seçenekleri sunmaktadır.

İlk 5 ayda Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği'nde toplam 1033 ameliyat gerçekleştirildi. Bu süre zarfında 30.489 hasta muayene edildi. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, uzman doktorları ve deneyimli sağlık personeli ile birlikte, her hastanın tanı ve tedavi ihtiyacına odaklanarak yüksek kalitede hizmet sunmayı amaçlamaktadır.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, göz hastalıklarıyla ilgili birimleriyle çeşitli ameliyatlar ve tedaviler sunmaktadır. Poliklinik, retina, şaşılık, glokom, kornea, uvea ve oküloplastialanlarında uzmanlaşmış bir ekip tarafından yönetilmektedir. Bu birimlerde hastaların muayeneleri ve takipleri düzenli olarak yapılmaktadır. Poliklinik bünyesinde gerçekleştirilen ameliyat çeşitliliği dikkat çekicidir. Katarakt cerrahisi, kataraktın neden olduğu görme kaybını tedavi etmek amacıyla sıklıkla gerçekleştirilen bir işlemdir. Vitreoretinal cerrahi, retina hastalıklarının ve gözün arka bölümüne ilişkin sorunların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Şaşılık cerrahisi, gözlerin uyumlu çalışmasını sağlamak için şaşılık sorununun düzeltilmesini hedefler.

Göz kapağı ameliyatları, göz kapaklarında estetik veya fonksiyonel sorunların çözülmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlardır. Gözyaşı kanalı tıkanıklıklarının ameliyatları, gözyaşı akışının düzenlenmesini sağlar ve gözlerde sulanma veya kızarıklık gibi sorunları giderir. Glokom cerrahisi, göz içi basıncı düşürmeyi ve glokom hastalığının ilerlemesini önlemeyi amaçlar. Poliklinikte ayrıca birçok tanı ve tedavi yöntemi de uygulanmaktadır. Göz anjiyosu (FFA), göz damarlarının görüntülenmesi için kullanılan bir yöntemdir. Erken doğan veya düşük doğum ağırlığına sahip bebeklerde Retinopati of Prematürite (ROP) muayenesi, erken tanı ve tedavi gerektiren bir göz hastalığını tespit etmeyi amaçlar. Kornea topografisi ve spekülermikroskopi gibi görüntüleme yöntemleri, kornea sağlığı ve yapılarıyla ilgili detaylı bilgiler sağlar.

Göz arkası filmi (OCT), retina tabakasının görüntülenmesi ve retina hastalıklarının tanısı için kullanılan bir tarama yöntemidir. Bilgisayarlı görme alanı testi, gözlerin sağlıklı bir şekilde görmesini sağlamak için yapılan bir testtir. Derinlik algısı ve 3 boyutlu görme testleri, görsel algı ve koordinasyonun değerlendirilmesinde kullanılan yöntemlerdir. Poliklinikte şeker hastaları ve sarı nokta hastaları için lazer tedavileri ve göz içi enjeksiyon tedavileri de uygulanmaktadır. Bu kapsamda bu yıl içerisinde yaklaşık 1200 adet göz içi enjeksiyonu yapılmış ve bu sayede geçmiş yıllara göre çevre illere sevk gereksinimi oldukça azalmıştır. Bu tedaviler, sürekli takip ve tedavi gerektiren şeker hastalığına bağlı retina problemlerinin kontrol altına alınmasını ve sarı nokta hastalığının ilerlemesinin durdurulmasını amaçlar.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği, uzman kadrosu ve geniş hizmet yelpazesiyle bölgedeki göz sağlığı ihtiyaçlarına etkili bir şekilde yanıt vermektedir. Hasta odaklı hizmet anlayışıyla her hasta için en uygun tedavi seçeneğini sunmayı hedeflemektedir.

Videoyu izlemek için tıklayın 👇️