3.Antibiyotik Kontrol Ekibi Görev ve Tanımları

İmran İÇEL

(Dr. Öğr.Görevlisi)

-Antibiyotik kullanım kurallarını belirlemek

-Hastane bünyesinde kullanılmak üzere Antibiyotik Kullanım Kontrolü ve Antibiyotik Profilaksi Rehberi hazırlamak,

- Hastaneye satın alınacak antibiyotiklerin çeşit ve miktarları ile ilgili görüş ve önerilerini, ilgili satın alma sürecinde hastane yönetimine sunmak ve kayıt altına almak.

-Kısıtlı antibiyotik raporlama sistemini uygulamak

-Cerrahi Kliniklerle birlikte proflaktik antibiyotik kullanım protokollerini belirleyip EKK sunmak

Selçuk TÜRKEL

(Mikrobiyoloji Uzmanı)

- MO antibiyotiklere direnç durumunu sürekli takip etmek ve kliniklere duyurmak üzere EKK sunmak.

-Kısıtlı antibiyotik raporlama sistemini uygulamak

Ahmet ARSLANOĞLU

(Genel Cerrahi Uzmanı)

-İlgili branş uzmanları ile birlikte cerrahide profilaktik antibiyotik kullanımı için hastane politika ve protokollerini belirlemek.

- Cerrahi Kliniklerle birlikte proflaktik antibiyotik kullanım protokollerini belirleyip EKK sunmak

Mehmet Semih DEMİRTAŞ

(Pediatri Uzmanı)

Cesur ÇELİK

(Eczacı)

-Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanının onayı ile reçete edilebilen antibiyotikleri ve bu ilaçlar yazılırken uyulması gereken kuralları Sağlık Uygulama Tebliği esaslarına göre hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak.

-Hastane eczanesine alınması gereken antibiyotiklerin çeşit ve miktarlarını hesaplamak ve EKK sunmak

Fatma AKÇAY

(Kalite Direktörü)

-Ekibin çalışmalarına katılarak gerekli düzenlemeleri yönetimle baylaşmak

Ayşegül ÖZTÜRK

Selma YEŞİLBAĞ

Belgin KILIÇ

(Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi)

-Hastanede antibiyotik duyarlılık testi sürveyans raporlarını EKK sunmak

Ekip rutin olarak yılda en az 2 defa ve gerekli hallerde toplanarak antibiyotik kullanımlarını gözden geçirir.Gerektiğinde hastane yöneticileri ve diğer hastane çalışanları toplantıya davet edilebilir.

Antibiyotik Kontrol Ekibi Görev ve Tanımları Dokümanını indirmek için tıklayın