Yıllık Etkinlik Planı Kapsamında Yapılan Sosyal Faaliyetlerimiz

YILLIK ETKİNLİK PLANI KAPSAMINDA YAPILAN SOSYAL FAALİYETLERİMİZ

GÖRME ENGELLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Görme Engellilerin Dünya Bakış Açıları

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Birimi, Beyaz Baston Görme Engelliler haftası nedeniyle, “Görme Engellilerin Dünya Bakış Açıları” konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Sempozyuma, 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı, Yusuf Çıtak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Sorumlusu Fuat Demir, Milli Eğitim Personeli Muammer Acar ve Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş konuşmacı olarak katıldılar.

Sempozyuma, Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Kurum Müdürü Zülfikar Çakmak, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mustafa Aliç, Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Koca Çalışkan, Aksaray Belediyesini temsilen Sosyal İşler Müdürlüğü şefiÖzcan Ozan, ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Metin Güzel, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Şahin Tüysüz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Karanfil, Eğitim Birimi Sorumlu Hemşireleri Feray Şeker BörksüzPınar Yapılcanve hastane personeli katıldılar.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mustafa Aliç; Engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılar ve zorluklar hakkında bilgi sahibi olmak, çözüm önerileri sunmak üzerebusempozyumun organize edildiğini, İl Sağlık Müdürlüğü olarak burada dillendirilen görüşleri dikkate alacaklarını ifade etti.

Sağlık Müdür Vekili Dr. Aliç, kurum olarak engellerin kaldırılması hususunda üzerlerine düşen görevleri her zaman yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Sempozyumda, sırası ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk evleri sorumlusu, görme engelli Fuat Demir, 68 Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı görme engelli Yusuf Çıtak, Milli Eğitim çalışanı görme engelli Muammer Acar ve Beyazay Derneği Aksaray Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş birer konuşma yaptılar.

Konuşmacılar, görme engellilerin, günlük hayatlarını kolaylaştırmak, hastaneye ulaşımında karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak ve hastane içinde yardım almaksızın bağımsız olarak hareket ederek muayene ve tedavilerini yaptırabilmeleri için yapılması gereken altyapı düzenlemelerinidillendirdiler.Ayrıca hastane içerisinde engellilere yardımcı olması ve yönlendirmesi için “Engelli Birimi” oluşturulması istenildi.

YENİ HASTANE “ ENGELLİ DOSTU AKILLI BİNA” OLACAK

“Görme Engellilerin Dünya Bakış Açıları” konulu sempozyumda ortaya atılan sorunlar ve çözüm yolları, inşaatı devam eden yeni ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, bedensel ve görme engellilerin ulaşımı ve hayatını kolaylaştıracak teknoloji ile donatılıp, “Engelli dostu, akıllı bina” olması için rapor halinde, Hastane Başhekimliğine, İl Sağlık Müdürlüğüne, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Aksaray Belediyesine sunulacak

AIDS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

FaaliyetPlanı2.jpg     FaaliyetPlanı3.jpg       FaaliyetPlanı4.jpg

Hastanemiz eğitim birimi tarafından; 1 Aralık Dünya Aıds günü ve haftası adına farkındalık oluşturmak amacı ile 01.12.2017 tarihinde, hastane personellerine ve vatandaşlara konuyla ilgili eğitimler verilmiştir.

Hastane eğitim salonunda tüm hastane personellerine Dr.Filiz Bozkır Kürklü tarafında slayt sunumlu eğitim verildi. Ayrıca hastane bahçe ve polikliniklerde bekleyen her yaş grubundan vatandaşlara,  broşürler dağıtılarak bireysel eğitimlerde yapılmıştır. Hastane içerisinde dikkat çekecek yerlere Aıds hakkında afişlerde asıldı. Hastanede bulunan vatandaşların hastalık hakkında bigi sahibi olmaları için de salonlarda yer alan Tv'lerde yayınlanması amacı ile  Aıds hakkında sunum gösteriside yapılmıştır.

Aıds için yapmış olduğumuz eğitimlere 550  kişi katılım göstermiştir.

DOWN SENDROMLULAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

FaaliyetPlanı5.jpg

FaaliyetPlanı6.jpg

FaaliyetPlanı7.jpg

Hastanemiz  eğitim birimi tarafından; 08-24 Down Sendromlular günü ve haftası adına farkındalık oluşturmak amacı ile 23.03.2018 tarihinde; Milli Eğitime bağlı ve Özel okullarda eğitim gören
  Down Sendromlu çocuklara ve ailesine özel eğlence programı düzenlenmiştir.

Kule Sitede yer alan çocuk oyun alanına; öğretmen ve ailelerinin katılımıyla  Down Sendromlu çocuklarımız eğlence merkezinde yaklaşık  2 saat kadar gönüllerince eğlenmişlerdir. Saat 12:00'de Ekrem Usta Torku Dönerde misafirlerimize yemek ikramında bulunulmuştur.

Hastanemizin yöneticilerinin de katılım gösterdiği eğlence programına; çocuklarda  ailelerinden imzalı olarak alınan izin kağıdı onayıyla programımıza katılabilmişlerdir. Programa 35'i çocuklar olmak üzere yaklaşık olarak 50 kişi katılım göstermiştir.

Günün anlam ve önemine ilişkin hatıra resimleri çekilmiş olup resimler okul yöneticilerine de bırakılmıştır.

LEPRA HAFTASI ETKİNLİKLERİ

FaaliyetPlanı8.jpg

Hastanemiz eğitim birimi tarafından; Ocağın son haftası Lepra günü ve haftası adına farkındalık oluşturmak amacı ile 30.01.2018 tarihinde hastanemiz konferans salonunda hastane çalışanlarına konu ile ilgili eğitim yapılmıştır.

Eğitimi hastanemiz doktorlarından; Dermatolog Dr. Funda KEMERİZ tarafından yapılmıştır. Eğitim slayt sunumlu yapılmış olup, katılımcıların isim listesi ve çalışmamız raporlanarak resimleriyle birlikte dosyalaması yapıldı.

KANSER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

FaaliyetPlanı9.jpg

Hastanemiz eğitim birimi tarafından; 04 Şubat  Dünya kanser günü ve haftası adına farkındalık oluşturmak amacı ile 07.02.2018 tarihinde hastanemiz konferans salonunda hastane çalışanlarına konu ile ilgili eğitim yapılmıştır.
Eğitimi hastanemiz doktorlarından Prof.Dr. Namık Özkan yapmıştır. Eğitim slayt sunumlu olup, katılımcıların isim listesi ve çalışmamız raporlanarak resimleriyle birlikte dosyalaması yapıldı.

FAALİYET PLANI KAPSAMINDA FAALİYETLERİMİZ 2018 YILINDA DA DEVAM ETMEKTEDİR.