Bebek Dostu Anne Sütü Politikamız
03 Mart 2020

BEBEK DOSTU ANNE SÜTÜ POLİTİKAMIZ

-Hastanemizde “Bebek Dostu Hastane” olmak içi tüm koşullar sağlanarak, sağlıklı anne , sağlıklı bebek ve sağlıklı nesil için 'ANNE SÜTÜ İLE BESLENME' politikası uygular.

-Tüm sağlık personeli bu politika doğrultusunda eğitilmektedir.

-Hastanemizde gebelere ve annelere, anne sütü önemi ve emzirme ile ilgili eğitimler verilmektedir.

-Bebekler doğumu takiben ilk yarım saat içerisinde hemşire/ebe gözetiminde emzirilir. Uygun emzirme gerçekleşene kadar anneye pratik destek sağlanmaya çalışılır.

-Annelere emzirmenin nasıl olacağı ve bebeklerinden ayrı kaldıkları durumlarda sütün salgılanmasını nasıl sürdürebilecekleri hakkında bilgi verilir. Süt sağma teknikleri ve saklama koşulları hakkında bilgi verilir.

-Tıbben gerekli olmadıkça yeni doğanlara anne sütünden başka bir yiyecek yada içecek verilmesine izin verilmez.

-Anne ile bebeğin görsel ve tensel temasını kolaylıkla sağlanması için 24 saat aynı odada kalmaları sağlanır

-Annelerin bebeklerini emzirmeleri için emzirmenin devamlılığının sağlanması için merkezimizde emzirme odaları bulunmaktadır.

-Annelere ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi devamında ise uygun besleyici maddelerle birlikte 2 yaş ve sonrasına kadar emzirmeye devam etmesi konusunda bilgilendirilir.

-Annelere bebeklerini bebeğin istediği sürede ve sıklıkta emzirmeleri önerilir. merkezimizden taburcu olan anneler için emzirmenin devamlılığının sağlanması ve karşılaşabilecekleri sorunlar ile ilgili  anneye sözlü ve yazılı(anne sütü ve emzirme el kitapçığı) ile bilgi verilir. taburcu olduktan sonra emzirmenin devamlılığının sağlanması için düzenli poliklinik kontrolleri sağlanır.

-Emzirilen bebeklere yalancı emzik veya meme türünden herhangi bir şey verilmemektedir..

-Annelere taburcu olduktan sonra da emzirmeye devam edebilmeleri, karşılaşabilecekleri sorunları çözebilmeleri, bebeklerin ve kendilerinin kontrollerini yapabilmeleri açısından başvurabilecekleri sağlık kuruluşları hakkında bilgilendirilmektedir.

-Hastanemiz tüm birimlerinde bebek formüllerinin pazarlanması ilk ilgili Uluslar Arası Yasa benimsenmiş ve uygulanmaktadır.

HASTANE YÖNETİMİ